Minister Doležal: Ďalšiu pomoc pre autobusárov spustíme na jeseň

Minister Doležal: Ďalšiu pomoc pre autobusárov spustíme na jeseň

Ako informuje Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR, na jeseň spustí pokračovanie schém pomoci pre nepravidelnú autobusovú dopravu a pre medzinárodnú pravidelnú autobusovú dopravu.

Rezort dopravy pripravuje ďalšie schémy pomoci pre autobusových dopravcov zasiahnutých reštrikčnými opatreniami v súvislosti s pandémiou COVID-19. ,,Sme pripravení poskytnúť ďalšiu pomoc pre autobusárov. Pomoc bude zameraná na zájazdovú, teda nepravidelnú autobusovú dopravu, ako aj na pravidelnú medzinárodnú autobusovú dopravu. Pripravujeme tiež veľkú schému pomoci pre veľké podniky z tejto oblasti,” uviedol Andrej Doležal, minister dopravy a výstavby.

Toto rozhodnutie je výsledkom situácie v jednotlivých oblastiach a rokovaní so združením ČESMAD Slovakia, ktoré sa snaží pomôcť aj segmentu autobusovej dopravy. Pomoc pre zájazdovú dopravu v minulom roku vyplácal rezort hospodárstva, pokračovanie schémy pomoci za rok 2021 prechádza po dohode rezortov na ministerstvo dopravy. Na jeseň plánuje MDV SR rozšíriť existujúcu schému pomoci pre pravidelnú medzinárodnú autobusovú dopravu o ďalšie mesiace. Pribudne tiež nová tzv. veľká schéma pomoci zameraná na veľké podniky, ktoré nemohli čerpať z doterajších schém pomoci. O podrobnostiach budeme informovať pritom ihneď, ako budú známe.

Rezort dopravy tiež pripravuje opätovne otvoriť doterajšiu schému pomoci pre autosektor, do ktorej patria autoškoly či, školiace strediská a prevádzkovatelia medzinárodnej pravidelnej autobusovej dopravy. Podľa MDV SR pre väčšiu chybovosť podaných žiadostí museli byť niektoré žiadosti zamietnuté, schému preto otvoria ešte raz, „aby podnikateľom umožnili chyby opraviť a podať tieto žiadosti nanovo“. „Myslíme aj na tých, ktorí aj napriek dostatočnému času žiadosť do 31.augusta nepodali. Aj pre nich nastáva druhá šanca,“ uvádza rezort dopravy.


Zdroj: ČESMAD Slovakia

Posledná aktualizácia: 10. 09. 2021