Registrácia dopravných kapacít pre humanitárnu pomoc

Registrácia dopravných kapacít pre humanitárnu pomoc

Rezort dopravy opätovne vyzýva dopravcov, aby sa zapojili do prepravy odídencov z Ukrajiny, respektíve na doručovaní humanitárnej pomoci v rámci pomoci Ukrajine.

Dopravcovia, ktorí majú záujem sa zapojiť do pomoci pri preprave odídencov a humanitárnej pomoci, musia vyplniť editovateľný dotazník. Najskôr je potrebné si ho stiahnuť vo formáte PDF, následne vyplniť a zaslať na adresu dopravcovia@mindop.sk. Rezort dopravy prosí, aby informácie vyplnili pravdivo. Na základe nich bude neskôr, v prípade eskalácie konfliktu a potreby zapojenia prepravných kapacít, ministerstvo dopravcov kontaktovať.

Dotazník nájdete tu: https://bit.ly/DOTAZNIKDOPRAVA

Prvá výzva dopravcom bola zverejnená v marci. Následne Ministerstvo dopravy a výstavby SR vybralo autobusových a kamiónových dopravcov, ktorí prepravu zabezpečili. Doteraz im bolo vyplatených 1,99 milióna eur.

„V súčasnosti sa všetky ministerstvá pripravujú na jesennú, resp. zimnú eskaláciu konfliktu na Ukrajine, ktorá spôsobí opätovný prílev utečencov na Slovensko. Poskytneme im rovnakú pomoc, ako to bolo na jar,“ priblížil minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal.


Zdroj: MDaV

Posledná aktualizácia: 23. 09. 2022